Tre olika sätt att rena dina kristaller

I denna artikel kommer jag beskriva tre olika sätt du kan rena dina kristaller på. Alla tre är lika bra, sättet du väljer beror mer på vad du har till ditt förfogande eller vilket är det mest praktiska för ögonblicket. Eftersom kristaller har en otroligt bra förmåga att absorbera alla möjliga energier som de kommer i kontakt med, är det också väldigt viktigt att rena dem, ibland ganska ofta till och med varje dag, beroende på hur du använder dem. Själv använder jag kristaller till några olika saker, men även om du bara har smycken med ädelstenar i så bör du rena dem. Personer med cancer bör ej ha kristaller omkring sig eftersom det kan förvärra tillståndet.

 

Saltvattenbad:
Efter att jag använt mina kristaller, (i princip använder jag de flesta av mina kristaller bara till healing). Så lägger jag dem i ett saltvattenbad ca. en handfull vanligt salt och ca. 2-4 lit vatten. Jag instruerar kristallerna att: rena sig från alla smutsiga och negative energier i det salta vattnet (det kanske låter konstigt att du ska prata med dina kristaller, men faktum är att de har ett medvetande, om än ett väldigt simpelt medvetande. Det är därför som man kan programmera kristaller till olika uppgifter, men man måste vare enkel och tydlig när man gör det). Det brukar räcka att kristallerna badar i ca 30 min. Vanligt vatten absorberar de negativa energierna och saltet bryter ner dem så de blir oskadliga. Det går bra att använda samma vatten några gånger, men låt inte gammalt vatten stå i mer än tre dagar. När du är färdig, släng vattnet i toaletten, låt inga djur  dricka av det ej heller vattna dina blommor med det (i princip säger det väl sig självt att man inte ger salt vatten till blommor eller djur, men jag ville ändå säga detta här).

Rökelse:
Rökelse används till att rena energier i tempel, kyrkor och många andra platser, det går väldigt bra att rena sitt hem med hjälp av rökelser. När du vill rena dina kristaller med hjälp av rökelse så lägger du dem bredvid en brinnande rökelse, men i det här fallet instruerar du ljusvarelserna i rökelsen att rena kristallerna från negativa och smutsiga energier. Detta sätt är väldigt bra när du vill rena väldigt dyrbara ädelstenar infattade som smycken vilka man kanske inte vill riskera kan ta skada av att ligga i saltvattenbad, eller halsband som inte ska bli blöta.

Lägga på marken:
Det går väldigt bra att lägga saker man vill rena direkt på jorden, men det ska vara en ren plats i naturen. Tala om för kristallerna att rena sig och släppa ner alla smutsiga och negativa energier djupt ner till Moder jord där de blir neutraliserade. Detta sätt är kanske inte så lätt att använda sig av när man bor i storstaden, men bor man på landet eller har egen trädgård så går det väldigt bra att rena sina kristaller på detta sätt.

Det mesta jag vet om kristaller har jag lärt mig när jag arbetat med en bok som heter: Pranic Crystal Healing av Master Choa Kok Sui, om du vill förkovra dig i detta ämne så kan jag verkligen rekommendera denna boken. Den innehåller det mesta en healer behöver veta för att göra rätt.

Lämna en kommentar