Olika former av energi healing

Det finns väldigt många olika former av energi healing, själv så har jag provat på tre olika och då menar jag att jag har fullbordat en kurs och har därefter även praktiserat den healingmetoden i en kortare eller längre period efter kursen. Min första erfarenhet med en riktigt duktig energihealer var med en Reiki master healer Sat Prem, som jag mötte i Indien. Jag hade råkat skära upp sidan av min ena hand på en vass mussla på en klippa i havet och skärsåret var ganska långt kanske 2 cm och det gjorde väldigt, väldigt ont. Efter några timmar så mötte jag denna person som jag bad hjälpa mig. Hon höll båda sina händer på var sida om min hand och efter knappt en minut så var smärtan helt borta… wow! Jag var övertygad och gick genast Reiki ett kursen hos henne. Vid Reiki ett så arbetar man med handpåläggning på olika delar av kroppen, och jag tillbringade mycket tid med att ge healing till dem som ville ha. Men på något sätt så var Reiki inte det som höll mitt intresse uppe och jag gick aldrig några fler steg i den metoden och lärde mig aldrig att arbeta på distans.

Några år senare kom jag i kontakt med EBT Energetic Balancing Techniques Yuen metoden med Bart Smyth. Här hände något liknande, jag hade haft ett jätteproblem med min nacke i över 2 månader och var sjukskriven och väldigt begränsad i min rörelseförmåga. Jag var på Hälsomässan i Helsingborg och såg Bart där när han gjorde en presentation på scenen. Det var den dyrast prova på behandlingen på mässan men, eftersom det var min födelsedag så beslutade jag att ge det till mig själv i födelsedagspresent. Metoden var egentligen helt obegriplig hur den fungerade, Bart viftade i luften bakom mig och efter en halvtimme så var jag helt besvärsfri… wow igen! Jag skickade alla jag kände till Bart, eftersom han var så ”spot on” och jag var väldigt ivrig att få lära mig metoden, vilket jag också gjorde kort tid senare. Denna metod revolutionerade min förståelse för energier och att man inte behöver vidröra en person för att ge healing. Metoden arbetar med kroppens ”Bio-computer” och grundar sig i Shaolin mästarnas healingmetoder. Shaolin är en form av buddhistisk ”martial arts” grupp som har existerat genom flera hundratals kanske tusentals år och för många hundra år sedan var det mycket krigs föring och man var tvungen att kunna försvara sig, Shaolin filosofin grundar sig i enbart självförsvar. Munkarna råkade naturligtvis ut för skador och denna metod var den de använde för att hela sina kroppar… i alla fall enligt legenden. Jag gick första kursen med Bart 2002 och praktiserade EBT med bra resultat på många vänner och bekanta, hade även några betalande kunder. Men resultaten var inte riktigt kontrollbara för och jag var oerfaren så efter ett tag rann EBT ut i sanden. Metoden var inte så lättförståelig för mig och drivkraften fattades på något sätt.

Tio är senare kom jag i kontakt med Pranic Healing och man kanske kan säga tredje gången gillt här… Jag hade”frozen shoulder” kunde alltså inte lyfta mina armar nästan alls, i kanske ett par år, med mer eller mindre rörlighet och det gjorde väldigt ont. Min mans pappa hade varit på en träff med gamla arbetskollegor och där träffade han en man som han inte sett på väldigt länge, de kom att prata och det visade sig att denna man var Pranic Healer sedan många år och på så sätt förmedlades kontakten. Herr Jurek som han kallades, blev vår regelbundna skype gäst. Det var vår första kontakt med Pranic Healing och bara efter par behandlingar blev jag nästan helt återställd från ”frozen shoulder” efter många månaders lidande… wow, wow, wow, för tredje gången. Men denna gången slutade det inte där, denna metod slog allt som jag sett tidigare och både min man och jag var helt sålda. Tyvärr avled Pan Jurek, som var en äldre herre bara något år senare, men han hade framgångsrikt lämnat över facklan till oss och vi började att praktisera Pranic Healing först genom att läsa böckerna och träna på varandra och delade denna metod med alla som ville, eftersom vi visste och hade sett att metoden gav så otroligt bra resultat. Idag 4 år senare så har vi gått de tre Pranic Healing kurserna, Basic Pranic Healing, Advanced Pranic Healing och Pranic Psychotherapy. Basic och Advanced Pranic Healing arbetar med den fysiska kroppen och Pranic Psycotherapy arbetar med psykologiska problem som stress, beroenden, sorg och alla andra psykologiska problem vi har. Pranic Healing böckerna innehåller protokoll, för olika fysiska eller psykologiska problem, som healern följer och på så sätt kan man upprepa resultaten. Metoden fungerar väldigt bra, men man måste upprepa behandlingen regelbundet, det räcker inte alltid att bara göra en healing. Jag har många gånger sett att det förväntas så orimligt mycket från healing som att man ska bli frisk på bara en healing. Kanske kan det bli så ibland, men oftast krävs det regelbundna behandlingar för att få bestående resultat. Man kan förstås uppleva en drastisk förbättring efter ett par healingar, men när det krävs mer regelbundna behandlingar och detta inte sker så faller personen tillbaka och detta leder till besvikelse, i värsta fall förkastas metoden. Men faktum är att läkning tar tid och även när man går till doktorn, så måste man följa instruktionerna för att bli frisk, som att tex. ta alla antibiotika tabletterna enligt instruktion annars kanske man inte blir frisk. Självklart så har alla metoder sina begränsningar, det jag själv har upplevt är att Pranic Healing är en väldigt bra komplemmentär metod till läkarvård. Vid operationer kan man påskynda läkningen enormt, genom att ge PH före och efter OP, livsenergin som renas och tillförs ger kroppen en fantastisk hjälp vid läkning efter OP, älder personer kan ha en friskare ålderdom, PH stöder väldigt vid cytostatika behandlingar, de negativa effekterna av cytostatika lindras avsevärt, synproblem kan förbättras avsevärt och så mycket mer. Till dig som har frågor om Pranic Healing tveka ej utan kontakt eller skriv en kommentar och jag ser fram emot konstruktiv feedback.

Lämna en kommentar