Vad är Meditation?

Vad är meditation egentligen? Vilken meditation ska jag välja? Hur snabbt ser jag positiva resultat av att meditera? Dessa frågor hade jag tänkt fundera på i detta inlägg. Allt är förstås grundat i mina personliga erfarenheter och jag vill verkligen uppmuntra dig att själv utforska för att se hur det känns för dig.

Jag började att meditera regelbundet efter att jag kom i kontakt med Pranic Healing och Twin Heart meditationen, detta var för ca 4 år sedan. Tidigare kunde jag egentligen inte kalla det för meditation utan det var mer en kontemplation, jag brukade sitta och låta tankarna komma och gå, ibland följde jag någon tanke en bit för att sedan komma tillbaka till nuet ofta fokuserade jag på min andning för att ha en punk att hålla fast i. Jag gjorde det inte heller regelbundet utan bara lite då och då. Jag kom till Indien första gången vid 20 års ålder och har utforskat andlig utveckling sedan dess. Vid 35 åkte jag igen iväg på en längre reas till Indien och kom då till Lucknow, där jag träffade HWL Poonjaji ”Papaji” och tillbringade flera månader i Satsang med honom, tills den dagen Papaji  lämnade kroppen, hans Mahasamadhi.  Papajis Guru var Ramana Maharishi, Ramana  och Papaji rekommenderar egentligen inte meditationer eller övningar för att ”bli fri” utan pekade på Jag-tanken som upphovet till världen. Jag tillbringade många år att utforska Jag-tanken men kunde inte hitta den permanenta friheten, för min del fungerade inte denna metod, som även kallas för Advaita. Efter denna period så upptäckte jag Oneness rörelsen och gjorde en 21-dagars process och en 10-dagars fördjupning med dem. Jag hade mycket ut av den tiden men jag tyckte inte att det gav mig det jag sökte. Jag ville egentligen bara bli en bättre människa, jag tyckte mig ha flera tendenser som jag inte ville ha bla, så upplevde jag mycket ilska inombords och var i mina ögon (och antagligen även i andras) alldeles för arg av mig. Jag gav inte upp hoppet om att hitta en metod som kunde hjälpa mig med det som jag ville ha hjälp med, vilket nu jag tycker mig har funnit hos pranic Healing och Arhatic Yoga.

Till en början så mediterade jag dagligen Twin Heart meditationen, vilket så småningom ledde mig vidare till att gå de högre kurserna i Arhatic Yoga, där man lär sig mer avancerade meditationer, vilka hjälper dig att rena dina subtilare kroppar: eteriska kroppen, astrala (känslo) kroppen och den mentala kroppen, i dessa subtilare kroppar och i alla chakran (energi center) sitter det energier inpräglade sedan början på detta liv och även från tidigare liv. Dessa energier kan vara både positiva och negativa, men de sitter där och påverkar oss alltså dagligen.

Eftersom Twin Heart meditationen är tillgänglig för alla så ska jag här försöka beskriva så bra som möjligt hur den påverkar våra subtilare kroppar, vår aura och våra chakran så att själva mekaniken bakom blir mer förståelig. Twin Heart meditationen har fått sitt namn av att den stimulerar Hjärtchakrat, som är källan för mänsklig kärlek och Kronchakrat som är källan för universal kärlek och grundar sig i den Buddhistiska meditationen för fred.  I mitten av kronchakrat finns en nästan exakt kopia av hjärtchakrat, detta har man kunnat se med hjälp av clairvoyance, därav namnet Twin Hearts.  När dessa två chakran stimuleras och öppnas upp mer och mer så flödar mer av dessa kärleks energier genom kroppen och sköljer ut mycket av det negativa från våra subtilare kroppar. Vid daglig meditation så börjar man redan märka skillnaden efter bara ett par veckor. Livet blir helt enkelt lättare att handskas med. Denna meditation är som en andlig dusch, precis som vi tvättar den fysiska kroppen så behöver vi se efter våra subtilare kroppar och precis som det inte räcker att duscha bara några gånger i livet så räcker det inte heller att meditera några gånger och tro att det ska hålla is sig resten av livet. Allt i världen måste upprätthållas för att ge resultat, och detta gäller även i den osynliga världen.
Till vardags möter vi många olika människor, ibland är de glada ibland nedstämda, eftersom vi alla delar de energier som vi kommer i kontakt med och dessa energier då oftast kan bli kvar i vår aura/energikropp så påverkas vi av vår omgivning. Vissa personer gör oss glada och vi har roligt tillsammans, andra gör oss trötta och vi vill helst gå hem så fort som möjligt. För att fylla på vårt energi förråd så är den bästa källan den som vi alla har kontakt med, de gudomliga energierna. Det som jag anser har fungerat allra bäst för mig är bla Twin Heart meditationen och om du känner att du vill prova på denna meditation så klicka på denna länk Twin Heart Meditationen den leder till sidan pranichealing.com med mer information om Pranic Healing, Twin Heart meditationen, Arhatic Yoga och Master Choa Kok Sui. MCKS är grundaren till Pranic Healing® och har sammanställt en stor mängd esoterisk kunskap som du kanske finner intressant. Om du vill så dela gärna dina erfarenheter av meditation i kommentarsfältet.

Lämna en kommentar